
Ingredienser
- ½ kg ren, rå marcipan
- 2 æggehvider
- 600-750g friske jordbær
- ca. 150 g overtrækschokolade
- evt. lidt æggeblomme
Fremgangsmåde
- Riv marcipanen på råkostjernets fine eller grove side og kom massen i en skål.
- Rør de stiftpiskede æggehvider i. Brug evt. el-piskeren på laveste hastighed eller mos marcipan og æggehvider sammen med en gaffel, til blandingen er glat og jævn.
- Tegn efter en springforms bund 22-24 cm. en cirkel på bagepapir.
- Vend papiret om, så blyantstregen er nedad og smør godt halvdelen af marcipan-dejen i et jævnt lag indenfor cirklen.
- Kom den resterende dej i sprøjtepose med påsat stjernetylle og sprøjt en kant hele vejen rundt. Sprøjt derefter små toppe -rosetter- oven på kanten. Pensl evt. kagernes yderste kant og rosetternelet og forsigtigt med æggeblomme.
- Træk papiret med kagen over på bagepladen, sæt den i den 200°C varme ovn og bag kagen i ca. 15 min - til kagen og rosetterne er blevet pænt gyldenbrune. Træk papiret med kagen over på en bagerist og lad kagen blive kold, før den løsnes med en bredbladet kniv og lægges på serveringsfadet.
- Smelt chokoladen og smør et pænt lag oven på kagen således, at kun bundens inderst bliver dækket.
- Fjern haserne på jordbærrene. Skal de skylles, må de tørres omhyggeligt i et viskestykke bagefter! Dyp undersiden af bærrene - et efter et - i den resterende smeltede chokolade og læg dem tæt sammen på den knapt stivnede bund. Sæt kagen køligt til serveringen.
Noter
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:15.04.2025 14:02
Fil uploadet til serveren:15.04.2025 14:02
Fil uploadet til serveren:15.04.2025 14:02
Opskrift første gang oprettet: 15.04.2025 14:02