
Ingredienser
- 800 g kartofler (gerne faste i konsistensen)
- 250 ml grøntsagsbouillon
- 1 gyldent løg, finthakket
- 4 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk sennep
- 2 spsk solsikkeolie
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber efter smag
- Frisk persille, finthakket (ca. 2 spsk)
Fremgangsmåde
- Kog kartoflerne: Vask kartoflerne grundigt, men behold skrællen på. Læg dem i en stor gryde, dæk dem med koldt vand og bring vandet i kog. Når vandet bobler, lad dem koge i cirka 20-25 minutter, indtil de er møre, men stadig faste.
- Forbered løg og dressing: Mens kartoflerne koger, hak løget fint. I en lille gryde bringes grøntsagsbouillon i kog sammen med løget. Lad det simre i 2-3 minutter. Tilsæt derefter hvidvinseddike, sennep, salt og et lille drys peber. Rør godt rundt og tag gryden af varmen.
- Skær kartoflerne: Når kartoflerne er tilpas afkølede til at håndtere, fjernes skrællen. Skær dem i skiver på cirka 0,5 cm og læg dem i en stor skål.
- Bland salaten: Hæld den varme dressing over kartoflerne og vend forsigtigt, så skiverne bliver godt dækket. Lad salaten trække i cirka 15 minutter, så kartoflerne kan suge smagen til sig.
- Afslut med olie og persille: Tilsæt solsikkekerneolie og friskhakket persille. Vend salaten nænsomt igen. Smag til med ekstra salt og peber, hvis nødvendigt.
- Servering: Kartoffelsalaten kan serveres lun, ved stuetemperatur eller kølet ned. Den passer perfekt som tilbehør til grillmad, schnitzel eller en saftig pølse.
Noter
Antal visninger: 37
Fil sidst redigeret:29.04.2025 10:24
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 10:23
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 10:23
Opskrift første gang oprettet: 29.04.2025 10:24