Kartoffelsnitter med ost

Kategori: Middag
Kartoffelsnitter med ost 6-8 pers.

Kartoffelkagen skal laves dagen før.

Bagetid: ca. 1 time og 15 min ved 200°C

Gratinering ca. 17 min. ved 250°C


Ingredienser

Fremgangsmåde


    Kartoffelkage:
  1. Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver.

  2. Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet.

  3. Bag kartoffel- kagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.

  4. Kartoffelsnitter:
  5. Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 lagkagesnit. Læg dem på siden på plader med bagepapir.

  6. Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca 12 min. og drys osten på.

  7. Gratiner katoffelsnitterne færdige midt i ovnen.

  8. Tip:
  9. Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:17.04.2025 15:32
Fil uploadet til serveren:17.04.2025 15:32
Opskrift første gang oprettet: 17.04.2025 15:32