
Kartoffelkagen skal laves dagen før.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min ved 200°C
Gratinering ca. 17 min. ved 250°C
Ingredienser
- 2 kg melede kartofler
- 10 finthakkede chalotteløg (ca 200g)
- 75 g smeltet smør
- 1 tsk revet muskatnød
- 2 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 100 g Karolines GratineringsOst
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne, skyl og tør dem. Skær kartoflerne i tynde skiver.
- Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål. pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bank formen let mod køkkenbordet.
- Bag kartoffel- kagen på en plade med bagepapir midt i ovnen. Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen). Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
- Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24 lagkagesnit. Læg dem på siden på plader med bagepapir.
- Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen. Tag dem ud efter ca 12 min. og drys osten på.
- Gratiner katoffelsnitterne færdige midt i ovnen.
- Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet muskatnød.
Kartoffelkage:
Kartoffelsnitter:
Tip:
Noter
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:17.04.2025 15:32
Fil uploadet til serveren:17.04.2025 15:32
Fil uploadet til serveren:17.04.2025 15:32
Opskrift første gang oprettet: 17.04.2025 15:32