Kebab2

Kategori: Middag
Kebab2 4 Pers.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Marinade til Lam:
Skyl og tør krydderurterne godt. Pil bladene af stænglerne og kom dem i en morter eller minihakker. og riv citronskallen derned i også. Knus dem godt sammen til en puré. Pres de fire fed hvidløg ned i urterne og tilsæt resten af ingredienserne. Mos blandingen godt sammen

Rids fedtsiden på dit lamme – i dette tilfælde lammeculotterne – godt og massér den grønne, velduftende pasta godt ind på alle flader af lammet.

Læg de krydderurte-masserede lammeculotter i en frostpose, slå en knude og kom posen ned i endnu en frostpose og læg den i køleskabet. Den dobbelte pose forhindrer, at hele dit køleskab kommer til at lugte af hvidløg, rosmarin, basilikum og citron

Lad lammene hygge sig i køleskabet i minimum 4 timer – gerne 8-10 timer. Det giver urterne tid til at trænge ind i lammet og give det smag og citronen får tid til at mørne kødet, så smagen og konsistensen bliver endnu bedre –

Uanset hvilken slags lam du bruger, så skal du huske, at tage posen med det marinerede lam ud af køleskabet 1 time før det skal i ovnen. Kød, der er køleskabskoldt vil koge, når det tilberedes og tilberedningstiden vil ofte blive forlænget. Det bedste resultat får du altid med kød, der har stuetemperatur

Lammeculotter blev stegt i 15 minutter ved 225 grader og derefter 15 minutter ved 200 grader

– de får lov til at hvile tildækket i 10-12 minutter og det giver sart rosa lammekød, der var næsten gennemstegt.

https://ladolce-vita.dk/marinade-til-lam/

Fladbrød:
Kom lunkent vandet i en røreskål og tilsæt gæren. Rør til gæren er opløst. Tilsæt sukker, salt, olie og derefter mel lidt af gangen mens du rør. Lad dejen hvile i 20 minutter. Form dem til 4 lige store boller og sæt dem i køleskabet i en time (kom eventuelt lidt oliven olie ovenpå så de ikke klistre sammen). Kom lidt mel på bordet og rul bollerne flade med en kagerulle så de bliver runde. Steg fladbrødene på en pande på begge sider til de er let gyldne.

Tzatziki med ramsløg:
Skær agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Riv agurken groft på et rivejern. Kom den revet agurk i en sigte og vend med en ½ tsk. salt. Kom græsk yoghurt i en skål, og tilsæt oliven olie, fint hakket ramsløg, hvidløg (kørt gennem hvidløgspresser) og de revet agurker. Vend det hele sammen og smag til med salt og sort peber.

Chilisauce:
Kom chiliflager i en lille gryde sammen med 1 dl. Vand og kog vandet op. Når alt vandet er fordampet tilsættes de resterende ingredienser undtagen oliven olie. Lad chili saucen stå at småsimre i 3-4 minutter, mens du rør i gryden. Hæld chilisaucen i en skål og tilsæt oliven olie. Sættes i køleskabet og er klar til brug.


https://livsstil.tv2.dk/mad/opskrift/grillet-svampe-shawarma-med-tilbehoer


En anden marinade:

Hvidløgsmarinade 9 spsk. olie (madolie og salatolie)
6-9 spsk. soya
6-9 spsk. citronsaft (plasticcitron)
6-10 fed hvidløg
sort peber (efter behag)


Alle ingredienser blandes i en blender. Kødet kommes i et fad, overheldes med marinaden, tildækkes med husholdningsfilm. Kommes i køleskabet i ca. 1 døgn. Vendes 2-4 gange på det døgn.


Tips:
Kan bruges til svinekød og fjerkræ. Er utroligt god til schnitzler.

https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/11120/hvidloegsmarinade

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 34
Fil sidst redigeret:18.04.2025 08:30
Fil uploadet til serveren:18.04.2025 08:32
Opskrift første gang oprettet: 18.04.2025 08:23