
Ingredienser
- 1 god høne ca. 2-3 kg
- 1 godt kraftben
- salt
- 1 suppevisk
- porre
- gulerod
- pastinak
- selleri
- persille
- evt. løvstikke (maggiurt)
Fremgangsmåde
- Hønen gøres i stand og lægges i en 10 l. gryde sammen med et kraftben. Tilsæt koldt vand til det lige dækker hønen.
- Gryden bringes langsomt i kog og skummet fjernes med en hulsi (skummet er proteinstoffer som kommer til overfladen) Fjernes dette ikke bliver suppen grumset.
- Først efter skummet er fjernet tilsættes suppevisken sammen med salt. (Har man ikke alle grønsagerne til en god suppevisk, kan et enkelt stykke løvstikke gøre underværker- måske det er derfor den i folkemunde hedder maggiurt . Denne plante er absolut god at have i haven. Kviste kan klippes om sommeren og gemmes i fryseren til vinterbrug, men pas på den har en kraftig smag).
- Kog suppen i ca. 2½ time til hønen er godt mør. Si suppen og tag urterne op - smid dem ud til fuglene.
- Rengør nye grønsager f.eks. gulerod og selleri i tern , porre i skiver. Hvis man synes suppen er for fed fjernes lidt af fedtperlerne og de nye urter tilsættes og koges møre. (Husk! Det er i fedtet smagen findes. Lad det blive i suppen og løb i stedet en tur efter middagen)
- Suppen smages til med salt og tilsættes kød og melboller, hvorefter den er klar til servering sammen med et godt stykke kuvertbrød
- Hønen kan tilberedes til Høns i asparges, høne i peberrodssovs, hønsesalat og sikkert meget mere.
Noter
Antal visninger: 36
Fil sidst redigeret:18.04.2025 09:54
Fil uploadet til serveren:18.04.2025 09:54
Fil uploadet til serveren:18.04.2025 09:54
Opskrift første gang oprettet: 18.04.2025 09:54