
Ingredienser
- 300 g. mel
- 200 g. smør eller Ama margarine
- 2 æg
- 3 spsk. sukker
- 50 g. gær
- 50 g reven marcipan
- 1 æggehvide
- 2 spsk smør
- Eller 100g sukker
- 100 g margarine
- 1 æggeblomme
- groft sukker
- hakkede mandler
(Der skal ingen væde i dejen)
FYLD:
PYNT:
Fremgangsmåde
- Mel og smør hakkes sammen, gæren smuldres i.
- Sukker og sammenpisket æg tilsættes.
- Dejen æltes og deles og hvert stykke rulles ud til en aflang plade.
- På midten fordeles fyldet, der er rørt sammen af reven marcipan, smør og æggehvide.
- Dejens sider foldes op om fyldet, lukkes godt, lægges på smurt bageplade.
- Stilles til hævning 10 min. på et lunt sted el 1o timer på et køligt sted.
- Pensles med æg, drysses med sukker og mandler.
- Bages midt i ovnen ved 225°C i 20 min.
- Bedst med remonce
Noter
Stangen kan fryses.
Antal visninger: 55
Fil sidst redigeret:03.05.2025 14:35
Fil uploadet til serveren:03.05.2025 14:35
Fil uploadet til serveren:03.05.2025 14:35
Opskrift første gang oprettet: 03.05.2025 14:34