
Ingredienser
- 4 skiver røget bacon
- 35 g ukrydret svinefedt /smør
- 1 kyllinger á ca. 1000g
- 2½ finhakkede skalotteløg
- 1 fed knust hvidløg
- 1 spsk mild paprika
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- ca. 1 dl. boullion
- 2 dl. piskefløde
- ½ tsk citronsaft
- 250 kg champignoner
- 25 g smør
- Salat, Flute, kogte smørrystede nudler eller løse ris.
Tilbehør:
Fremgangsmåde
- Skær baconen i strimler på tværs. Svits dem til de er gyldne. Tages op.
- Del kyllingen i kvarter og brun den i baconfedtet tilsat svinefedt/smør. Tages op.
- Svits finhakket skalotteløg og knust hvidløg og knust hvidløg til løgene er klare.
- Tilsæt paprika og brun det lidt med, inden tomatpuré, bouillon og fløde hældes ved.
- Kog sovsen igennem og smag den til med salt. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden. Retten mørner under låg ved svag varme , på 35-50 min. Spæd evt. lidt bouillon ved under stegningen.
- Skær de rensede champignoner i skiver og svits dem let i smør. Tilsættes retten ca. 10 min før den er færdig.
- Varm baconstykkerne og drys dem over ved anretningen.
- Salat af grøn salat, agurk og tomater. Marinade af olie/eddike eller citromsaft, krydret med salt, peber og hvidløg.
- Til bouillon kan bruges hønsekødsbouillonterninger eller dåsebouillon.
- Retten kan også færdiggøres i ovn. De brunede kyllingestykker lægges i et ildfast fad og sovsen hældes over. Fadet dækkes med folie, stilles på ovnrist midt i ovnen ved 220 grader.
Lav evt.:
Tilbehør: Ris
TIPS:
Noter
Fryseegnet: ca. 2 mdr.
Antal visninger: 33
Fil sidst redigeret:23.04.2025 08:46
Fil uploadet til serveren:23.04.2025 08:46
Fil uploadet til serveren:23.04.2025 08:46
Opskrift første gang oprettet: 23.04.2025 08:46