Lammekølle med fransk kartoffelgratin

Kategori: Middag
Lammekølle med fransk kartoffelgratin 4 Pers

Ingredienser

Fremgangsmåde


    STEGT LAMMEKØLLE
  1. Tænd ovnen og indstil den på 225°C.

  2. Skyl og tør lammekøllen.

  3. Gnid hele køllen med salt og peber. Spæk den med små stykker hvidløg og rosmarinnåle.

  4. læg kødet på stegeristen over bradepanden med skindsiden opad. Skær smørret i småstykker og fordel det over kødet.

  5. Brun kødet ca. 20 min. Skru derefter ned til 180°C, og steg køllen 20-25 min. pr. kilo, hvis stegen skal være let rødlig indeni. Ønskes kødet mere gennemstegt, beregnes 30-35 min. pr kg.

  6. Tag stegen ud. Hold den varm under folie og lad den hvile 15 min, for at saften kan samle sig inden udskæringen. Skær stegen i skiver og server den med kartoffelgratin, der bages i ovnen sammen med køllen.


  7. eller: 1,45 time ved 160°C. til en kernetemperatur på 68°C. Lad stegen hvile.
    FRANSK KARTOFFELGRATIN
  8. Bagetid ca. 1 1/4 time ved 180°C.

  9. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.

  10. Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i et fladt, smurt ovnfast fad.

  11. Hæld fløde over . Sæt fadet i ovnen når lammestegen er brunet og bag gratinen til kartoflerne er møre.

  12. Servér kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til.

  13. TIPS:
  14. Istedet for Emmentaler kan anvendes Danbo eller 50g Grana sammen med 50g Danbo.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 42
Fil sidst redigeret:24.04.2025 09:34
Fil uploadet til serveren:24.04.2025 09:34
Opskrift første gang oprettet: 24.04.2025 09:34