Mandelrand

Kategori: Kage
Mandelrand Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min.
Randform

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Skold og smut mandlerne. Tør dem ca. 10 min. i meget svag varm ovn. 125°C, og mal dem fint.

  2. Bland de malede mandler med sukker, rasp og bagepulver.

  3. Pisk æggehviderne meget stive og vend mandelblandingen forsigtigt heri.

  4. Smør randformen omhyggeligt, og fordel raspen i den.

  5. Hæld dejen i formen og bag ved god varme 200?C i ca. 20 min. Stik en strikkepind ned i randen, hænger der intet ved, er randen færdig. Lad mandelranden svale lidt af, inden den løsnes og vendes ud på et fad.

  6. Smelt chokoladen i vandbad (en lille gryde el. skål oven i en større med koghedt vand) og fordel den smeltede chokolade på mandelranden. Det gøres lettes med en pensel.

  7. Tips
  8. Byd mandelrand som dessert. Fyld f.eks. med henkogte pærer eller henkogte ferskener.

Noter

Fryseegnet

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 43
Fil sidst redigeret:24.04.2025 20:15
Fil uploadet til serveren:24.04.2025 20:15
Opskrift første gang oprettet: 24.04.2025 20:15