
Bagetid: 20 min.
Randform
Ingredienser
- 125 g. mandler (2 dl.)
- 150 g. sukker (knap 2 dl.)
- 25 g. rasp ( knap ½ dl.)
- 1/4 tsk. bagepulver
- 4 æggehvider
- smør
- 2-3 spsk. rasp
- 200 g. letbitter chokolade
Til formen
Fremgangsmåde
- Skold og smut mandlerne. Tør dem ca. 10 min. i meget svag varm ovn. 125°C, og mal dem fint.
- Bland de malede mandler med sukker, rasp og bagepulver.
- Pisk æggehviderne meget stive og vend mandelblandingen forsigtigt heri.
- Smør randformen omhyggeligt, og fordel raspen i den.
- Hæld dejen i formen og bag ved god varme 200?C i ca. 20 min. Stik en strikkepind ned i randen, hænger der intet ved, er randen færdig. Lad mandelranden svale lidt af, inden den løsnes og vendes ud på et fad.
- Smelt chokoladen i vandbad (en lille gryde el. skål oven i en større med koghedt vand) og fordel den smeltede chokolade på mandelranden. Det gøres lettes med en pensel.
- Byd mandelrand som dessert. Fyld f.eks. med henkogte pærer eller henkogte ferskener.
Tips
Noter
Fryseegnet
Antal visninger: 43
Fil sidst redigeret:24.04.2025 20:15
Fil uploadet til serveren:24.04.2025 20:15
Fil uploadet til serveren:24.04.2025 20:15
Opskrift første gang oprettet: 24.04.2025 20:15