
Ingredienser
- 1 HELT æg
- 0,35 tsk. salt
- 2 tsk. alm. eddike
- 2 dl rapsolie
- (Til andeburger: tilsæt 1 spsk dijon sennep til sidst)
- 1 HELT æg + 1 æggeblomme
- ½ tsk. salt
- 3 tsk. alm. eddike
- 3 dl rapsolie
Ingredienser til: 345 g mayonnaise
Fremgangsmåde
- Find din stavblender med tilhørende glas. (Vigtigt! - Glassets diameter SKAL nøjagtig være så stort, at blenderen lige kan komme deri)
- Sæt stavblenderen i glasset og lad det hele falde lidt til ro.
- Holdt blenderen stille i bunden af glasset og tænd/sluk i pulserende små intervaller -lige til at du kan se alt olie er omdannet til en hvidlig masse.
- Først nu kan du begynde at flytte blenderen lidt op og ned samtidig lade blenderen kører med længere intervaller.
- Vupti og du har en lækker hjemmelavet mayonnaise på ca. 200g. Mayonnaisen kan holde sig ca. 1 uge i køleskab.
- PS! Tilsætter du 1 fed knust hvidløg til opskriften, så har du en lækker mayonnaise til feks. et stykke rugbrød med spegepølse.
- Ja! - du kan komme alt muligt i... basilikum..purløg osv:) .. vær opmærksom på at holdbarheden er yderligere begrænset, hvis der kommes urter i.... pga. bakterier.
Noter
Antal visninger: 38
Fil sidst redigeret:24.04.2025 20:45
Fil uploadet til serveren:24.04.2025 20:45
Fil uploadet til serveren:24.04.2025 20:45
Opskrift første gang oprettet: 24.04.2025 20:45