
Ingredienser
- 100g hasselnøddekerner
- 100g smør
- 100g flormelis
- 2 spsk fløde
- 1 spsk mel
Fremgangsmåde
- Mal eller hak nødderne meget fint.
- Bland nødderne med de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde, og varm det op under omrøring.
- Kog blandingen op, og lad den køle lidt af.
- Tegn på 2 stykker bagepapir 8 cirkler efter en kagetallerken, ca. 12 cm i diameter.
- Smør 1-2 spsk dej ud i her cirkel. Sæt en plade ad gangen i ovnen ved 200°C, og bag kagerne ca. 6 min, til de er gyldne.
- Lad kagerne køle lidt på pladen. løft dem forsigtigt med en paletkniv, og læg dem over et omvendt glas.
- Tryk forsigtigt kagerne ind mod glasset, og lad dem køle helt af.
- Fyld kagerne med is eller flødeskum, der er smagt til med lidt sukker og vanille samt henkogt frugt eller frisk frugt, der har trukket i lidt likør og sukker.
Noter
Antal visninger: 47
Fil sidst redigeret:26.04.2025 09:52
Fil uploadet til serveren:26.04.2025 09:52
Fil uploadet til serveren:26.04.2025 09:52
Opskrift første gang oprettet: 26.04.2025 09:52