Nøddesnitter

Kategori: Kage
Nøddesnitter 40 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

    Start med mørdejen.
  1. Bland melet med de malede nøddekerner i en skål. Lav en fordybning i midten, kom ægget heri, drys sukker og vanillesukker over og fordel ovenpå små stykker smør/margarine. Hak alt med en kniv og ælt derefter dejen hurtigt sammen. Læg den i en plastpose i køleskabet i godt 1 time.

  2. Udrul dejen ca. 2 mm tyndt på bagepapir med et stykke klar folie over. læg dejpladen (ca 30 x 38 cm) med bagepapir på bagepladen og pensl dejen med mælk.

  3. Bland til fyldet honning, smør og sukker i en gryde og smelt alt sammen under omrøring. Tilsæt mandelskivrne giv blandingen et opkog og tag gryden fra varmen. lad fyldet køle af i et par minutter og smør den på dejen - lad en godt fingerbred kant være fri hele vejen ryndt, så fyldet under bagningen ikke løber ud på bagepladen. Sæt kagen i den 180-200°C varme ovn og bag den i ca. 20 min.

  4. Lad kagen køle lidt af på bagepladen, før den med en skarp kniv deles i trekanter. læg stykkerne på bagerist og lad dem blive helt kolde.

  5. Og så kommer fidusen, der gør de lækre nøddesnitter til bagværk helt som fra den professionelle konditor.

  6. Smelt chokoladen i vandbad i en skål og dyp hver kages spidser i chokolade.

  7. Stil kagerne køligt, til chokoladen er stivnet, så er nøddesnitterne serveringsklare.

  8. De holder sig fint i en tætlukket dåse.

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 53
Fil sidst redigeret:26.04.2025 10:02
Fil uploadet til serveren:26.04.2025 10:02
Opskrift første gang oprettet: 26.04.2025 10:02