
Ingredienser
- 300g mel
- 75 g malede hasselnøddekerner
- 1 stort æg
- 100 g sukker
- 2 tsk vanillesukker
- 150 g smør eller margarine
- 5 spsk honning - ikke flydende
- 100 g smør
- 125 g sukker
- 200 g høvlede mandler
- bagepapir
- ca 1 spsk mælk
- 100-150 g overtrækschokolade
MØRDEJ
FYLD
ENDVIDERE
Fremgangsmåde
-
Start med mørdejen.
- Bland melet med de malede nøddekerner i en skål. Lav en fordybning i midten, kom ægget heri, drys sukker og vanillesukker over og fordel ovenpå små stykker smør/margarine. Hak alt med en kniv og ælt derefter dejen hurtigt sammen. Læg den i en plastpose i køleskabet i godt 1 time.
- Udrul dejen ca. 2 mm tyndt på bagepapir med et stykke klar folie over. læg dejpladen (ca 30 x 38 cm) med bagepapir på bagepladen og pensl dejen med mælk.
- Bland til fyldet honning, smør og sukker i en gryde og smelt alt sammen under omrøring. Tilsæt mandelskivrne giv blandingen et opkog og tag gryden fra varmen. lad fyldet køle af i et par minutter og smør den på dejen - lad en godt fingerbred kant være fri hele vejen ryndt, så fyldet under bagningen ikke løber ud på bagepladen. Sæt kagen i den 180-200°C varme ovn og bag den i ca. 20 min.
- Lad kagen køle lidt af på bagepladen, før den med en skarp kniv deles i trekanter. læg stykkerne på bagerist og lad dem blive helt kolde.
- Og så kommer fidusen, der gør de lækre nøddesnitter til bagværk helt som fra den professionelle konditor.
- Smelt chokoladen i vandbad i en skål og dyp hver kages spidser i chokolade.
- Stil kagerne køligt, til chokoladen er stivnet, så er nøddesnitterne serveringsklare.
- De holder sig fint i en tætlukket dåse.
Noter
Antal visninger: 53
Fil sidst redigeret:26.04.2025 10:02
Fil uploadet til serveren:26.04.2025 10:02
Fil uploadet til serveren:26.04.2025 10:02
Opskrift første gang oprettet: 26.04.2025 10:02