
Ingredienser
- 12 friske østers
- 50 g smør
- 2 finthakkede skalotteløg
- 1/4 liter tør mousserende vin
- 2 æggeblommer
- Østerssaft
- Salt, Peber
- 30 g russisk kaviar Rød og Orange
- 1 porre i fine tynde strimler
- Dild
- Lunt flutes fra Specialbageren eller tynde skiver ristet brød
Tilbehør:
Fremgangsmåde
- Østersene åbnes, saften hældes fra og gemmes og de lægges i et ovnfast fad.
- Sauter løgene klare i smør. Tilsæt mousserende vin og kog ind til 1/3.
- Si saucen og pisk æggeblommerne i.
- Pisk saften fra østersene i saucen og fortsæt med at piske over vandbad til den er cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Fordel saucen hen over østersene og sæt dem under grillen i ovnen 3-4 minutter til de er gyldne.
- Skær porren i meget fine tynde strimler og blancher dem i kogende vand.
- Pynt østersene med kaviar, porrestrimler og dild.
- Man kan bruge grønskalsmuslinger fra Seven Seas i stedet for østers og pynte med lakserogn eller stenbidderrogn i stedet for russisk kaviar.
Tip:
Noter
Antal visninger: 34
Fil sidst redigeret:28.04.2025 08:29
Fil uploadet til serveren:28.04.2025 08:29
Fil uploadet til serveren:28.04.2025 08:29
Opskrift første gang oprettet: 28.04.2025 08:29