
Ingredienser
- 1 kg Oksespidsbryst
- hvidløg
- basilikum og timian
- salt peber
- margarine
- Stegepose
- 500 g cherrytomater
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 håndfuld basilikum
- ca 2 spsk. olivenolie
- salt og peber
Tomater bagte
Fremgangsmåde
- Krydr Oksespidsbryst med salt, peber, timian og fordel skiver af hvidløg og margarine stykker ovenpå.
- Kom det i en stegepose og derefter i en bradepande.
- Steg den 4 timer ved 125°C
- Tomaterne: kommes i oven den sidste time.
- FREMGANGSMÅDE: Fordel cherrytomaterne i et fad.
- Hæld olivenolie og balsamico over, og krydr med salt og peber.
- Sæt tomaterne i ovnen i 1 time ved 125°C, til de bliver rynkede og let sprøde i overfladen.
- Serveres med brun souce eller sur-sød sauce (med peberrod) lavet på skyen. Spæd evt. til med Mou's oksekødssuppe og fløde.
eller:
Peberrods blanquette (sovs)
250 g saltet smør
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk cremefraiche 38 %
1 1/2 dl suppe fra kalvebrystet
2½ spsk,revet peberrod
1 spsk, sherryeddike eller estragoneddike
½ tsk salt
peber
frisk peberrod
Dine ynglings krydderurter som f.eks
ramsløg, kørvel og estragon
Peberrods blanquette
Sæt smørret over i en gryde og kog det op, træk det fra varmen og lad det køle let. Kom æg, æggeblommer og cremefraiche i en høj blender og blend det sammen. Kog suppen op og blend den forsigtigt i æggemassen lidt efter lidt, mens den stadig er varm. Blend det varme smør i blandingen på samme vis, til man får en tyk, cremet sauce. Det vigtigste er, at man tilsætter de varme ingredienser forsigtigt og lidt efter lidt. Hæld saucen op i en ren gryde og smag den til med fint reven peberrod, eddike, samt salt og peber. Når saucen skal opvarmes skal det gøres ved svag varme under kraftig omrøring, da den ellers vil kunne skille. Bliver den for tyk, tilsættes blot en smule ekstra suppe eller vand.
fra
Noter
Antal visninger: 63
Fil sidst redigeret:28.04.2025 09:01
Fil uploadet til serveren:28.04.2025 09:01
Fil uploadet til serveren:28.04.2025 09:01
Opskrift første gang oprettet: 28.04.2025 08:59