Omregning-diverse

Kategori: Dessert
Omregning-diverse
Når du bruger tørgær er der er en tommelfingerregel der siger at: 1 gram tørgær svarer til ca. 3 gram frisk gær. Det vil vil siges at 50 gram frisk gær svarer til 15 gram tørgær. Tørgær skal altid blandes grundigt ud i melet, før de øvrige ingredienser til dejen tilsættes.'


Tørgær omregnet til frisk gær

1 lille pose dansk tørgær vejer 11-12 gram alt efter mærke, (4 tsk.) og svarer til 50 g. frisk gær

Tørgær blandes i melet inden de øvrige ingredienser, modsat frisk gær der opløses i væsken


   1 g. Tørgær =    4,2 g. Frisk gær
   2 g. Tørgær =    8,3 g. Frisk gær
   3 g. Tørgær = 12,5 g. Frisk gær
   4 g. Tørgær = 16,6 g. Frisk gær
   5 g. Tørgær = 20,8 g. Frisk gær
   6 g. Tørgær = 25     g. Frisk gær
   7 g. Tørgær = 29,2 g. Frisk gær
   8 g. Tørgær = 33,3 g. Frisk gær
   9 g. Tørgær = 37,5 g. Frisk gær
10 g. Tørgær = 41,7 g. Frisk gær
11 g. Tørgær = 45,8 g. Frisk gær
12 g. Tørgær = 50    g. Frisk gær

fra

Tørgær
0,24 g Tørgær = 1 g Frisk gær
12 g Tørgær =4-5 tsk. el. 1,6 spsk. = 50 g frisk gær Omregner
1 g Tørgær = 4,16 g frisk gær Her
1,2 g Tørgær = 5 g frisk gær
2,5 g Tørgær = 1 tsk 10,41 g frisk gær
7,5 g Tørgær = 1 spsk. 31,25 g frisk gær
Løgpulver
0,18 g Løgpulver 1 g Frisk Løg
2,6 g Løgpulver = 1 tsk. 14 g frisk løg
8 g Løgpulver = 1 spsk = Mellem stort frisk løg 40 g
Hvidløgspulver
1 knivspids Hvidløgspulver 1 g = 1 fed Hvidløg 1 fed
5 g Hvidløgspulver = 1 tsk 5 fed
11 g Hvidløgspulver = 1 spsk 11 fed


Gær omregner fra tørgær til frisk gær
Tørgær gram      tsk Frisk gær gram
1                           ½ 4,16
2                          1 8,32
3                           12,48
4                          1½  16,64
5                           2 20,80
6                          2½ 25
7                           3 29,16
8                           3½ 33,32
9                            37,48
10                          4 41,64
11                          4½ 45,80
12                          5 50



Frisk gær til mængde tørgær
Frisk gær gram Tørgær gram              tsk.
5 1,2                               ½
10 2,4                               1 
15 3,6                               1½ 
20 4,8                                2 
25 6                                   2½ 
30 7,2                                3 
35 8,4                                3½ 
40 9,6                                4 
45 10,8                              4½ 
50 12                                  5 



Ris
Personer 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Ris i dl. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Vand i dl. 1,3 2,6 4 5,3 6,6 8 9,3 10,6 12 13,3
Salt i tsk. 0,2 0,5 0,7 0,9 1 1,3 1,6 1,8 2 2,2


Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 83
Fil sidst redigeret:28.04.2025 09:16
Fil uploadet til serveren:28.04.2025 09:16
Opskrift første gang oprettet: 28.04.2025 09:16