
Ingredienser
- 4 dl piskefløde
- 1 stang vanille
- 50g sukker
- 1 strimmel citronskal
- 3 blade husblas
- 50 g soltørrede abrikoser
- 1 dl friskpresset appelsinsaft
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 dl sød hvidvin f.eks. Mustcat de Lunel
- Årstidens bær og frugt
Panne Cotta:
Abrikoscoulis:
Pynt:
Fremgangsmåde
- Fløde, kornene fra en stang vanille, vanillestangen, sukker og citron bringes langsomt til kogepunktet under omrøring.
- Læg husblas i blød i 5 min. i koldt vand, tag den op og pres vandet af.
- Rør husblasen i den varme fløde og hæld fløden gennem en finmasket si.
- Fordel fløden i fire små skåle, kopper eller glas skyllet i koldt vand.
- Dæk skålene med plastfilm og sæt dem i køleskabet i mindst 3 timer.
- Kog hakkede abrikoser 5 min. i appelsinsaft tilsat honning.
- Tag gryden af varmen, tilsæt hvidvin o lad det køle helt af.
- Blend abrikoserne og smag til med ekstra honning.
- Vend panne cotta ud på tallerkenen, kom lidt abrikoscoulis ved og pynt med bær.
Noter
Antal visninger: 39
Fil sidst redigeret:29.04.2025 12:02
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 12:01
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 12:01
Opskrift første gang oprettet: 29.04.2025 12:02