
Ingredienser
- 1 pighvar (ca. 1½ kg)
- 100 g. smør
- 1½ spsk. sherry
- 1½ tsk. citronsaft
- 1½ tsk. salt
- 3 spsk. fint hakket skalotteløg
- 3 spsk. fint hakket persille
Fremgangsmåde
- Fisken skrabes på den hvide side, gnides med salt på den mørke side.
- Gællerne trækkes ud. Finnerne pudses af.
- Fisken vaskes, tørres.
- På den mørke side lægges et snit langs rygraden.
- Kniven føres ind under fileten til begge sider, så der fremkommer 2 lommer.
- Smørret røres blødt med de øvrige ingredienser.
- Lidt af smørblandingen lægges på midten af et stykke stiv aluminiumsfolie, der er noget større end fisken.
- Fisken anbringes herpå.
- Smørblandingen fordeles i to lommer og ganske lidt smøres ovenpå.
- Folien bøjes op om fisken, så den delvis dækker oversiden.
- Foldes omhyggeligt sammen i hjørnerne, så der ikke kan sive noget ud under tilberedningen.
- ilberedes i en varm ovn 225 C°. 20-25 minutter. Folien bøjServeres med ovnbagte kartofler med cremefraiche dressing es til side, og skindet trækkes af oversiden
Noter
Antal visninger: 37
Fil sidst redigeret:29.04.2025 14:05
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 14:04
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 14:04
Opskrift første gang oprettet: 29.04.2025 14:05