
Ingredienser
- 100 g smør
- 100 g hvid chokolade
- 2 æg
- 75 g sukker
- 50 g usaltede pistacienødder uden skal
- 50 g mandelmel
- ¼ tsk. salt
- 200 g mælkechokolade
- 120 ml piskefløde
- 20 g glukosesirup
- 1 knsp. flagesalt
- 20 g mælkechokolade
- 10 g usaltede pistacienødder uden skal
- Evt. chokoladekugler til dekoration
Pistaciekage
Mælkechokolade-ganache
Pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af springformen.
- Smelt smørret, og tilsæt hakket hvid chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret.
- Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokolade-smør-blandingen i.
- Blend pistacienødderne til fint mel i en blender eller minihakker. Vend pistaciemel, mandelmel og salt i dejen, til den er jævn og ensartet. Hæld dejen i formen, og bag pistaciekagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl bunden helt.
- Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.
- Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig og bliver flot blank. Smag ganachen til med en smule salt.
- Fordel ganachen oven på den afkølede pistaciekage i et jævnt lag, og sæt kagen på køl til næste dag.
- Anret kagen på et fad. Smelt chokoladen, og dekorér toppen af kagen med den smeltede chokolade i et valgfrit mønster. Pynt med grofthakkede pistacienødder og evt. små chokoladekugler.
Pistaciekage
Mælkechokolade-ganache
Pynt
fra
Noter
Antal visninger: 57
Fil sidst redigeret:01.05.2025 20:27
Fil uploadet til serveren:01.05.2025 20:26
Fil uploadet til serveren:01.05.2025 20:26
Opskrift første gang oprettet: 01.05.2025 20:27