Pistaciekage

Kategori: Kage
Pistaciekage-kage 6 pers. 1 springform, 18 cm i diameter

Ingredienser

Fremgangsmåde


    Pistaciekage
  1. Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af springformen.

  2. Smelt smørret, og tilsæt hakket hvid chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret.

  3. Pisk æg og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Rør chokolade-smør-blandingen i.

  4. Blend pistacienødderne til fint mel i en blender eller minihakker. Vend pistaciemel, mandelmel og salt i dejen, til den er jævn og ensartet. Hæld dejen i formen, og bag pistaciekagen i ovnen i ca. 25 minutter. Afkøl bunden helt.

  5. Mælkechokolade-ganache
  6. Hak chokoladen fint, og hæld den i en skål.

  7. Bring fløde og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen, og rør med cirkelbevægelser i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen smelter, og ganachen samler sig og bliver flot blank. Smag ganachen til med en smule salt.

  8. Fordel ganachen oven på den afkølede pistaciekage i et jævnt lag, og sæt kagen på køl til næste dag.

  9. Pynt
  10. Anret kagen på et fad. Smelt chokoladen, og dekorér toppen af kagen med den smeltede chokolade i et valgfrit mønster. Pynt med grofthakkede pistacienødder og evt. små chokoladekugler.


  11. fra

Noter

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 57
Fil sidst redigeret:01.05.2025 20:27
Fil uploadet til serveren:01.05.2025 20:26
Opskrift første gang oprettet: 01.05.2025 20:27