
Ingredienser
-
4 bageplader
- 6 dl lunken vand
- 50 g. gær
- 4 tsk salt
- 4 tsk sukker
- 8 tsk salatolie
- 400g italiensk hvedemel
- 300g Durlum mel
- 300g spelt mel
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 2 frisk tomat
- 2 dåse flåede tomater
- Lidt frisk basilikum med stængler - man kan bruge den tørrede version men smagen er derefter
- Evt. lidt tørret timian og oregano hvis det nu alligevel står på hylden.
- 2 lille dåser tomatpure ca. ialt 40 gr.
- 2 spsk. olivenolie
- ½ tsk salt
- peber
- ½ tomatsovs
- 1 ps. frossen champignon
- 400 g skinketern
- 150 g frisk mozzarellaost
- 150 g cedarost
- 12 spsk olivenolie med nøddesmag
- Oregano
- ½ tomatsovs
- 2 pk. pepperroni
- 400 g hakket oksekød
- 2 løg i skiver
- 8 fed hvidløg
- 4 grønne chili i tern
- 150 g frisk mozzarellaost
- 150 g cedarost
- 12 spsk olivenolie med nøddesmag
- Oregano
En god frisk tomatsovs
Fyld 1:- 2 bageplader:
Fyld2:- 2 bageplader:
Evt:
Basilikumolie, Kølet olivenolie blendes med frisk basilikum og en dråbe citronsaft. I modsætning til andre urter kan man ikke trække klorofyl ud af basilikum med lun olie. Den bliver grå og kedelig af det.
Fremgangsmåde
-
Evt. surdej
Surdej: 1 dl vand, 5 g gær, 1 nip sukker. 00 mel æltes i, indtil dejen er fast. Røres sammen og sættes på køl natten over.
- Bland vand, gær, (surdej) og sukker sammen.
- Når det er opløst tilsættes ½-delen af melet. Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel). Og ælt så på livet løs.
- Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
- Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
- Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g.
- Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min til en 1 time.
- Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud. Dejen kan også æltes i en køkkenmaskine, men så får man jo ikke noget motion!
- Rul bunden ud (30 cm i diameter) og fordel en god skefuld tomatsovs på bunden. Husk at lade 1/2 cm være fri hele vejen langs kanten, så man får en god skorpe.
- Pluk ½ mozzarella og fordel jævnt over bunden,.
- Dryp med lidt olivenolie.
- Bages på opvarmet bagesten ved 300°C i fire minutter, til skorpen er gylden og bunden sprød. Eller så varm, ovnen nu kan blive. Helst på indstillingen oven- og undervarme (varmluft er ok, men giver ikke helt den bedste effekt.)
- Har man ikke en ovn, der kan gå til 300°C, så indstil den så tæt på du kan komme. Det normale vil være 275°C, men bagetiden er så naturligvis lidt længere.
- Har du ikke en bagesten, så prøv at forbage bunde uden fyld på 1-2 min, og læg så dit fyld på. Så skulle du stadig få en rigtig lækker sprød pizza.
- Når pizzaen er sprød og gylden så tages den ud og anrettes med groft hakkede salte mandler og masser af frisk basilikum, samt salt og peber.
Pizzadej
Noter
Antal visninger: 37
Fil sidst redigeret:29.04.2025 19:48
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 19:47
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 19:47
Opskrift første gang oprettet: 29.04.2025 19:48