
Ingredienser
- 1½ dl. vand
- 5 g frisk gær
- 250 g mel
- 1 tsk. sukker
- ½ tsk. salt
- olivenolie til smøring
- 1 lille dåse hakkede tomater
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. tørret oregano
- 2 skiver skinke
- 1 lille dåse ananas i stykker
- 1 kugle mozzarella (drænet for væske og snittet)
- salt, peber
Bund:
Fyld:
Fremgangsmåde
- Bland 3 spsk. vand med gær og sukker med en finger. Lad det stå et varmt sted i 10 minutter eller indtil det begynder at boble.
- Sigt mel og salt i en skål og rør gærblandingen deri. Rør dernæst olien i og nok af det resterende vand til at gøre dejen blød.
- Kom lidt mel på dine hænder og på bordet, hvor du vil ælte dejen. Ælt dejen i ca. 10 min. eller indtil den er glat og elastisk.
- Kom dejen i en letsmurt skål og dæk den med smurt køkkenfilm. Stil den et varmt sted i 1½ time, indtil dejen er hævet til det dobbelt
- Brug en si til at hælde den overskydende væske fra tomaterne, mens dejen hæver.
- Kom tomaterne i en lille kasserolle of tilsæt tomatpuré, oregano, salt og peber. Opvarm det forsigtigt ved lavt blus i 2 minutter.
- Med dine fingre kan du rive skinken og mozzarellaen i mundrette stykker. Hæld saften fra ananasstykkerne. Opvarm ovnen til 220°C.
- Slå den hævede dej op og placér den på en overflade, drysset med mel. Brug kagerullen til at rulle dejen ud i 2 lige store cirkler, ca. 15 cm. i diameter.
- Kom pizzabundene på en letsmurt bageplade. Spred halvdelen af tomatovsen på hver bund, men lad en kant på 2 cm. være hele vejen rundt.
- Tilsæt fyld og bag pizzaerne i 20-25 min. Lad pizzaerne køle lidt af , før du skærer dem ud og spiser dem, da osten er meget varm!
Dej:
Fyld:
Noter
Antal visninger: 63
Fil sidst redigeret:29.04.2025 20:17
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 20:17
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 20:17
Opskrift første gang oprettet: 29.04.2025 20:17