
1 bageplade - 4-6 personer
Ingredienser
- 15 g. gær
- 2 spsk. vand
- 250 g. mel
- 0,5 tsk. salt
- 100 g. margarine
- 2 æg
- 1 løg
- 1 fed hvidløg, knust
- 50 g. margarine
- 400 g. hakket oksekød
- 1,5 dl. tomatpure'(Tomatpuré, Beauvais på flaske)
- 1 tsk. salt
- 1 knsp. peber
- 1 tsk.. tørret timian/oregano
- 4 tomater
- 200 g. mild ost (Arla Klovborg 45+ Mild Danbo - eller (½ mozarella og ½ Cedar)
Dej:
Fyld:
Fremgangsmåde
- Gær røres ud i lunken vand, salt tilsættes.
- Margarine smuldres i melet, gær og æg tilsættes.
- Det æltes godt sammen, og dejen stilles til hævning,i 20 min, imens kan fyldet tilberedes
- Svits løget gyldent i margarine.
- Kødet tilsættes og brunes, tomatpuré og krydderier kommes ved.
- Dejen rulles ud og kommes på bageplade.
- Fyldet lægges på bundene, tomatskiver over, sidst ost i skiver.
- Bages midt i ovnen, til osten er smeltet, og pizzaen er lysebrun i kanten.
- Serveres varm.
- Denne opskrift er virkelig "dansk" - masser af fyld. Man kan fint nøjes med det halve fyld. Synes man ikke rigtig om bunden kan den erstattes med pizzabundeopskriften, som findes andet sted i denne samling.
Ovn: 200 C° i 25 min.
Noter
Antal visninger: 52
Fil sidst redigeret:21.05.2025 09:48
Fil uploadet til serveren:21.05.2025 09:48
Fil uploadet til serveren:21.05.2025 09:48
Opskrift første gang oprettet: 29.04.2025 20:29