
Ingredienser
- 1 stk.klump surdej på størrelse med en knytnæve
- 0,5 l koldt vand
- 15 g gær
- 1 spsk.sukker
- 0,6 kg mel typo 00
- 250 g mel semola (gerne groftmalet)
- 0,5 dl olivenolie
- 1 stk.håndfuld salt
- 1 dl vand
- 5 g gær
- 1 knsp.sukker
SURDEJ
Fremgangsmåde
- Ingredienserne til surdejen blandes sammen og æltes, indtil dejen er fast. Sættes på køl natten over.
- Bland vand, gær, surdej og sukker sammen. Sukkeret giver gæren og surdejen noget at leve af.
- Når det er opløst tilsættes 0,3 kg 00-mel og 250 g semola.
- Dette røres ud, til der ikke er flere klumper.
- Tilsæt salt og olie, rør lidt, tilsæt derpå resten af melet over to omgange (føles dejen for våd, så spæd op med 00 mel). Og ælt så på livet løs.
- Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower).
- Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved.
- Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
- Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).
- Tag dejen ud og skær den ud til boller a 160 g.
- Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade.
- Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile koldt 1 time.
- Tag dem ud og lad dem få lidt temperatur igen, så er vi klar til at rulle ud.
- Dejen kan også æltes i en køkkenmaskine, men så får man jo ikke noget motion!
TILBEREDNING
fra
Noter
NB!! Dejen kan fryses og bages senere.
Antal visninger: 54
Fil sidst redigeret:29.04.2025 20:48
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 20:47
Fil uploadet til serveren:29.04.2025 20:47
Opskrift første gang oprettet: 29.04.2025 20:48