
Ingredienser
- 1 kg. rødbeder
- 3/4 liter eddike
- 400 g. melis
- ½ tsk. Atamonpulver eller 1 tsk. flydende Atamon.
- 3 kg rødbeder
- 2,25 l eddike
- 1200 g sukker
- 1½ tsk. Atamon
- 2 dk kogt vand
- 2 tsk. Atamon
Passer til 2 glas 3/4 fyldte -min portion 2024:
Til 4 glas-min portion 2023:
Til glasrens:
Fremgangsmåde
- De vaskede rødbeder koges i letsaltet vand, 1 spsk. salt pr. liter vand, ca. 35 min.
- Det kogende vand hældes fra.
- Gryden stilles straks under rindende koldt vand. Ved denne bratte temperaturforandring får rødbederne et "chok", hvorved cellerne sprænges, og rødbederne bliver møre.
- De flås, skæres i skiver.
- Eddike og sukker gives et opkog.
- Rødbedeskiverne lægges i.
- Lagen bringes igen i kog, tilsættes Atamon
- Fyldes i rene glas eller krukker, der bindes til med det samme.
Noter
Antal visninger: 39
Fil sidst redigeret:01.05.2025 09:34
Fil uploadet til serveren:01.05.2025 09:34
Fil uploadet til serveren:01.05.2025 09:34
Opskrift første gang oprettet: 01.05.2025 09:34