
Ingredienser
- 1 Svineslag på ca. 2 kg Et svineslag vejer 2-2.5 kg., men det svinder en del under tilskæring og kogning, så pølsens vægt bliver på godt 1 kg.
- 2 spsk. salt
- 3/4 spsk. sukker pr. kg. kød
- Bomulds - eller kødtråd
- Samt PVC - fri plastfolie
- 1½ tsk. stødt peber
- 1 tsk. allehånde
- 1 lille finthakket løg
Krydderblanding:
Fremgangsmåde
- Skær slaget til så det danner en pæn firkant og er ensartet tykt. Bland salt og sukker, gnid det på kødet og stil det i køleskabet til næste dag.
- Bland peber og allehånde og drys det på slagets kødside sammen med hakket løg. Rul slaget sammen som en roulade, så tykkelsen bliver så ensartet som muligt.
- Sy rullepølsen sammen med bomuldssnor. Rul pølsen stramt ind i en god kvalitets plastfolie, der ikke indeholder PVC.
- Pølsen får en kraftigere smag, fordi den således "koges" i egen væde. Snør pølsen med bomuldssnor, så der er ca. 2 cm. mellem hver snoning.
- Læg pølsen i en gryde med vand så det dækker, og kog den ved svag varme under låg i ca. 2 timer.
- Tag den op og lad den hvile ½ time, inden den kommes i rullepølsepresse. Presset må ikke være hårdt, mens pølsen er varm men øges når den er afkølet
- Presses i ca. 24 timer (i køleskab)
Noter
Antal visninger: 38
Fil sidst redigeret:02.05.2025 09:37
Fil uploadet til serveren:02.05.2025 09:37
Fil uploadet til serveren:02.05.2025 09:37
Opskrift første gang oprettet: 02.05.2025 09:37