Rundstykker Bagerens 9/10 point 2025

Kategori: Brød
Rundstykker Bagerens 9/10 2025 14 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde


    Fordej laves dagen før.
  1. Du skal bruge 75 gram fordej, og fordejen laves af ingredienserne i opskriften under fordej. Fordejen stilles på køl.

  2. På bagedagen:
  3. Gæren røres ud i vandet.

  4. Kom alle ingredienserne i skålen til din røremaskine.

  5. Ælt nu dejen to minutter ved lav hastighed, og derefter 10 minutter ved hurtig. Temperaturen i den færdigæltede dej skal være cirka 27 grader.

  6. Dejen hældes ud på bordet og lad den ligge 20 minutter.

  7. Virkes op. Hviler overdækket minimum 20 minutter og op til en time.

  8. Dejen deles til 15 rundstykker, som trilles runde (virkes runde), pensles med vand og dyppes i birkes. Prik rundstykkerne med en gaffel.

  9. Spray en hulbageplade med fedt, og stil rundstykkerne på. Hvis ikke du vil smøre hulpladen med fedt, kan du bage dem uden - og så blot slå hulpladen mod bordkanten, så bør rundstykkerne løsne sig fint.

  10. Nu skal rundstykkerne hæve i to timer, hvor de overdækkes med et fugtigt viskestykke. Sørg for at brødene kan hæve uden de rammer viskestykket, så giv lidt plads over rundstykkerne. Rundstykkerne skal hæve op til mindst dobbelt størrelse.

  11. Forvarm ovnen til 190°C varmluft, og læg en dyb bageplade ind på nederste rille.

  12. Når ovnen er gennemvarm smides en lille sjat vand i den dybe bradepande, og rundstykker sættes ind midt i ovnen.

  13. Straks rundstykkerne er sat ind i ovnen, skrues temperaturen ned på 180°C, og bagetiden er cirka 20 minutter. Måske lidt længere, afhængig af hvordan din ovn varmer.

  14. Efter 10 minutter lukkes al damp ud af ovnen, og rundstykkerne bages færdige. (15-20 min ialt)

Noter

Eget notat! Fra Frost og til Bagning: 3 timer. Gem et rundstykke i køleskab 1 døgn derefter fryseren som fordej

Bedøm opskriften:

6,0 ud af 6 stjerner — 2 stemmer
Antal visninger: 110
Fil sidst redigeret:31.05.2025 16:50
Fil uploadet til serveren:31.05.2025 16:49
Opskrift første gang oprettet: 02.05.2025 08:37