Surdej

Kategori: Brød
Surdej Tommelfingerreglen i surdejsbagning er at 20%-25% (af melmængden) udgøres af surdej (med større eller mindre afvigelser)!

Ingredienser

Fremgangsmåde

    1 plast eller glas beholder m låg - 1 liter -elastik.

    Dag 1: Morgen - bland:

  1. 100 g melblanding
  2. 100g lunken vand

  3. Skrab kanterne ned. Lad bøtten stå på bordet uden låg 4 timer Sæt låget på og sæt den et lun sted til næste dag. Sæt en elastik på bøtten efter fodring

    Dag 2: Aften - bland:

  4. Vej 75 g af dejblandingen og tilsæt
  5. 75 g melblanding
  6. 75 g lunken vand

  7. Sæt låg på og sæt den et lunt sted. Sæt en elastik på bøtten efter fodring

    De næste 3 dage gør du som Dag 2. Efter dag 3-4 ser den død ud men det er normalt

    Fortsæt med at fodre hver dag. Sæt en elastik på bøtten efter fodring

    Når dejen fordobler sin størrelse på 6-7 timer er den klar til brug

    Surdejen er stærkest 4-6 timer efter fodring

    ----------

    Surdej

    Hevde Surdej:
    Køb evt. her

    Rug Surdej:
    Køb evt. her


    Andet:


    https://www.youtube.com/@thesourdoughjourney



    https://healthyelizabeth.com/how-to-make-a-sourdough-starter-from-scratch-recipe/



    ----------

Bedøm opskriften:

0,0 ud af 6 stjerner — 0 stemmer
Antal visninger: 75
Fil sidst redigeret:22.05.2025 06:31
Fil uploadet til serveren:22.05.2025 06:31
Opskrift første gang oprettet: 03.05.2025 17:17