
Ingredienser
- 6 fuldmodne, meget røde tomater
- 2 spsk. fintklippet purløg
- 1-2 spsk. finthakket skalotteløg eller alm.løg i tern
- 4-5 spsk. grundmarinade
- 1,25 dl olie
- ca. 0,4 dl. friskpresset citronsaft
- ½ tsk. salt,
- 0,25 tsk. friskkværnet peber
Grundmarinade:
Fremgangsmåde
- Skær det træede hvor blomsten har siddet i tomaterne ud med et kegleformet snit. Skær tomaterne i skiver. Læg dem taglagt på et fad.
- Hæld marinaden over. Lad salaten trække ½-1 time. Drys purløg og hakket løg i tern (med kniv) over.
- Tomatsalat kan serveres som forret, frokostret, på buffet eller som tilbehør til stegte kød-, fjerkræ-, fiske- samt pastaretter uden tomatsauce.
Noter
Opbevares i køleskab 1 måned. Grundmarinaden kan krydres efter smag. Som regel med hvidløg og lys dijonsennep.
Antal visninger: 44
Fil sidst redigeret:04.05.2025 09:05
Fil uploadet til serveren:04.05.2025 09:05
Fil uploadet til serveren:04.05.2025 09:05
Opskrift første gang oprettet: 04.05.2025 09:04