Kager
Amaretto mandelkage fra tv2
Ingredienser: Mandelkagebund: 7 æggeblommer (økologisk), køkkenvarme, ikke alt for friske, 150 g florsukker, sigtet, 2 spsk. Amaretto mandellikør, 7 æggehvider (økologisk), køkkenvarme, ikke alt for friske, 1 knivspids fint salt, 150 g florsukker (helst uden stivelse), sigtet, Saft af en halv citron 150 g økologisk mel 30 g Maizena stivelse 1 tsk. bagepulver med top 400 g hvide mandler, blendet til mellemgrov mandelmel (ca. 650 g brune) 2 spsk. Amaretto mandellikør. Fyld: 1 dåse ananasterninger eller friske ananasstykker 1 dåse fersken eller friske, ikke alt for modne ferskener 56 stk. jordbær, ikke alt for modne 3 stk. friske abrikoser eller 1 dåse halve abrikoser 1 stk. mango 12 stk. citroner 12 stk. appelsiner Lidt Städter Neutral Sahnesteif husblaspulver med sukker 1 pose mandelflager, ristet i lidt smør og sukker 23 spsk. abrikoslikør (kan undlades) 1 pose STÄDTER Maracuja cremepulver (nok til kage Ø 26, 2 lag) 350 g piskefløde 350 g creme fraiche 18 % eller 9 %. |
Fremgangsmåde Bageform 1 x Ø 30 cm / eller 1 x Ø 24 cm og 1 x Ø 15 cm. Arbejdstid: 40 til 60 min. plus tid til at smutte mandlerne. De brune mandler smuttes og mandelkernerne tørristes i ovn ved ca. 100 grader i ca. 30 min. (til ca. 1250 g hvide mandler skal købes 2 kg brune, arbejdstid med at smutte er ca. 90 min.). De ristede mandler blendes i Moulinex eller anden husholdningsmaskine. Alle ingredienser skal være køkkenvarme, før dejen laves. Bageformene smøres let med fedtstof og beklædes med bagepapir (bundplade og strimler til siderne). Ovnen stilles på 175 grader (ikke varmluft). Ovnristen sættes en rille under midten. Æggeblommer og sukker piskes til lys skum. Derefter tilsættes Amarettoen. Æggehvider og fint salt piskes til stiv skum. Saften af en halv citron tilsættes. Derefter tilsættes sukkeret, og æggeskummet piskes stiv. Mel, Maizena og bagepulver sigtes sammen 2 gange. Alle ingredienser blandes med let hånd. Til sidst blandes mandelmel og Amaretto i massen. Den meget lette, skumagtige dej hældes i den med bagepapir belagte bageform, overfladen stryges glat med dejspatelen og bageformen sættes på risten i den 175 grader varme ovn, en rille under midten. De første 34 minutter sættes en flad træspatel i ovnlågen. Det forhindrer kagen i at briste på overfladen. Kagen bages i 45-50 min. ved 175 grader. Derefter afkøles den på let olieret kagegitter. Mandelkagen har en god og fast konsistens, den kan skæres i 4 lige tykke/tynde bunde.Brug afstandstræ og en lang kniv med bølgeslibning til at skære bundene flot lige. Fyldet Frugt fra dåsen dryppes af og tørres let med køkkenrulle. Friske frugter skrælles og dryppes med citronsaft. Der er frit valg, hvilken frugt man vil undlade eller tilsætte. Frugten skæres i små terninger. Citronen halveres og presses hen over de småtternede frugter, Abrikoslikør (kan undlades) hældes hen over i den mængde, som enhver synes er rimelig. Lidt Städter Neutral Sahnesteif husblaspulver drysses over frugtterningerne. Husblaspulveret opsuger den overskydende væske. Mandelflager ristes let gyldenbrune i smør og sukker. Appelsinerne presses, saften gemmes (saften af en halv citron kan blandes i). Piskefløden piskes stiv og creme fraiche røres i. 1 pose Städter Maracujacremepulver blandes i. Cremen skal stå i køleskabet i kort tid og samle sig. Den skal smage syrlig. Lidt appelsinsaft dryppes over hver kagebundene. Først smøres dessertcremen på. Frugtstykkerne fordeles over de cremebelagte bunde, mest i midten. Randen af bundene holdes gerne fri af frugt. Mandelflager strøs hen over, og den næste kagebund lægges ovenpå.Til sidst smøres et tynd lag Maracujacreme over hele kagen. Kagen overtrækkes med et tyndt lag marcipan og et tyndt lag dekorfondant. Pynt efter ønske. Det er en let og frisk sommerkage. |
Sidst Uploadet: Saturday March 16 2024 06:03:16 Sidst Redigeret: 4-2-2021 |