Kager


Amaretto mandelkage fra tv2




Ingredienser:

Mandelkagebund:
7 æggeblommer (økologisk), køkkenvarme, ikke alt for friske,
150 g florsukker, sigtet,
2 spsk. Amaretto mandellikør,
7 æggehvider (økologisk),
køkkenvarme, ikke alt for friske,
1 knivspids fint salt,
150 g florsukker (helst uden stivelse), sigtet,
Saft af en halv citron
150 g økologisk mel
30 g Maizena stivelse
1 tsk. bagepulver med top
400 g hvide mandler, blendet til mellemgrov mandelmel (ca. 650 g brune)
2 spsk. Amaretto mandellikør.

Fyld:
1 dåse ananasterninger
eller friske ananasstykker
1 dåse fersken eller friske,
ikke alt for modne ferskener
5­6 stk. jordbær, ikke alt for modne
3 stk. friske abrikoser eller 1 dåse halve abrikoser
1 stk. mango
1­2 stk. citroner
1­2 stk. appelsiner
Lidt Städter Neutral Sahnesteif husblaspulver med sukker
1 pose mandelflager, ristet i lidt smør og sukker
2­3 spsk. abrikoslikør (kan undlades)

1 pose STÄDTER Maracuja cremepulver (nok til kage Ø 26, 2 lag)
350 g piskefløde
350 g creme fraiche 18 % eller 9 %.

Fremgangsmåde
Bageform 1 x Ø 30 cm / eller 1 x Ø 24 cm og 1 x Ø 15 cm. Arbejdstid: 40 til 60 min. plus tid til at smutte mandlerne.

De brune mandler smuttes og mandelkernerne tørristes i ovn ved ca. 100 grader i ca. 30 min. (til ca. 1250 g hvide mandler
skal købes 2 kg brune, arbejdstid med at smutte er ca. 90 min.). De ristede mandler blendes i Moulinex eller anden husholdningsmaskine.
Alle ingredienser skal være køkkenvarme, før dejen laves.

Bageformene smøres let med fedtstof og beklædes med bagepapir (bundplade og strimler til siderne). Ovnen stilles på 175 grader (ikke varmluft).
Ovnristen sættes en rille under midten.

Æggeblommer og sukker piskes til lys skum. Derefter tilsættes Amarettoen. Æggehvider og fint salt piskes til stiv skum.
Saften af en halv citron tilsættes. Derefter tilsættes sukkeret, og æggeskummet piskes stiv. Mel, Maizena og bagepulver sigtes sammen 2 gange.
Alle ingredienser blandes med let hånd. Til sidst blandes mandelmel og Amaretto i massen.

Den meget lette, skumagtige dej hældes i den med bagepapir belagte bageform, overfladen stryges glat med dejspatelen og bageformen sættes
på risten i den 175 grader varme ovn, en rille under midten. De første 3­4 minutter sættes en flad træspatel i ovnlågen. Det forhindrer kagen
i at briste på overfladen.

Kagen bages i 45-50 min. ved 175 grader. Derefter afkøles den på let olieret kagegitter. Mandelkagen har en god og fast konsistens, den kan skæres
i 4 lige tykke/tynde bunde.Brug afstandstræ og en lang kniv med bølgeslibning til at skære bundene flot lige.

Fyldet
Frugt fra dåsen dryppes af og tørres let med køkkenrulle. Friske frugter skrælles og dryppes med citronsaft. Der er frit valg, hvilken frugt man vil
undlade eller tilsætte. Frugten skæres i små terninger. Citronen halveres og presses hen over de småtternede frugter, Abrikoslikør (kan undlades)
hældes hen over i den mængde, som enhver synes er rimelig. Lidt Städter Neutral Sahnesteif husblaspulver drysses over frugtterningerne. Husblaspulveret
opsuger den overskydende væske.

Mandelflager ristes let gyldenbrune i smør og sukker. Appelsinerne presses, saften gemmes (saften af en halv citron kan blandes i).
Piskefløden piskes stiv og creme fraiche røres i. 1 pose Städter Maracujacremepulver blandes i. Cremen skal stå i køleskabet i kort tid og samle sig.
Den skal smage syrlig. Lidt appelsinsaft dryppes over hver kagebundene.

Først smøres dessertcremen på. Frugtstykkerne fordeles over de cremebelagte bunde, mest i midten. Randen af bundene holdes gerne fri af frugt.
Mandelflager strøs hen over, og den næste kagebund lægges ovenpå.Til sidst smøres et tynd lag Maracujacreme over hele kagen.

Kagen overtrækkes med et tyndt lag marcipan og et tyndt lag dekorfondant.

Pynt efter ønske. Det er en let og frisk sommerkage.




Sidst Uploadet:
Saturday March 16 2024 06:03:16

Sidst Redigeret:
4-2-2021



301