Middage
And 2021 & 2022 Langtidsstegt
3400g And
svesker - æbler i anden
Hals og vinger + svesker og æble kommes i en gryde,
dækkes med vand og koger mindst 1 time til fond.
Den rengjorte and kommes ind i en kold ovn -5½ time ved 120 g C - på over og undervarme
Bradepande under med lidt vand.
Parter anden
saltes og pensles med andefedt - kan evt. fryses
Næste dag eller senere 15 min. i 200 g C varm ovn
***************************************************
Brune kartofler:
2½ dl vand
3 dl sukker
2 tsk smør
1 tsk salt
And Lars's. Dansk Landand 3,6 kg.
Ingredienser: And ca. 3,6 kg 150 g Svesker 2 Madæbler |
Fremgangsmåde 1. Fyld anden med æbler og svesker. 2. Brystet nedad i ovnen ved 200 g i ca. 40 min. Ovnen på over- & undervarme. 3. Tages ud og vendes, drysses med salt. 4. Lav en suppe laves af vinger osv + 1 l vand + svesker + æble. 5. Kog under låg ca. 1 time- (ingen suppevisk) . 6. Tilsæt denne suppe i bradepanden ved anden og fortsæt stegning ved 160 g i ca.2 timer. Hvis anden vejer 3,6 kg. 7. Der tilsættes mere suppe under stegning, så bradepanden ikke steger tør. 8. Sluk ovnen og lad anden blive i ovnen til den er kold. 9. Parter anden og kom stykkerne tilbage i bradepanden. 10. Pensl med andefedt og drys med salt. 11. Før serveringen sættes anden til efterbruning under grill eller i ovnen ved højeste varme til skindet er sprødt. |
Ingredienser: 2 stk. Berberiænder a' 3600 -4000g |
Fremgangsmåde I ovn ved 160 grader i præcis 2 timer. 1 time med ryggen op og derefter 1 time med brystet op. Skæres fra ben og skrog. Andestykkerne lægges i bradepande og pensles med andefedt. I køleskab til næste dag. Pensl igen med andefedt og drys godt med salt . I ovn 1/4 time i en 200-250 grader varm ovn Der koges fond af kråse, hjerte hals, yderste vinge- æble og sveske. Vandet fra stegning af anden bruges til sovs sammen med fonden. En metode mere |
Juleaften med tilbehør til menü--Fam. frederiksen 2 Ænder -opskrift lige ovenover 1 Flæskesteg Andesovs- Flæskestegssovs Kartofler Brunede kartofler Franske Kartofler Æbler med ribsgele' Rødkål Rødkålssalat Waldorfsalat Tyttebærsyætetøj Appelsin til pynt Ris'a'la'mande Kirsebærsovs |
|
Fra www.aros-innovation.dk |
|
|
|
|
|
356 Helle |